16 Ağustos 2015 Pazar

YUNANİSTAN DEVLET DEĞİL


Ben bu iddiayı Alain Touraine kadar fasih dile getiremiyordum çünkü "kendin çal kendin oyna" faslından değerlendirilirdi. Adam verileri sıralayınca siz de tezine hak verebilirsiniz. İlave olarak Ermenistan'ın da devlet olmadığını söyleyeyim de farkım olsun. Yunanistan ve Ermenistan batı emperyalizminin Türkiye'yi Anadolu'da stabil tutmak ve batı ile doğudaki doğal sınırlarını belirlemek maksadıyla oluşturulmuş devletçiklerdir.
Tourain'in dile getirmediği noktayı da şöyle formüle edebilirim: "Yunanistan bizden bağımsızlığını kazandıktan sonra Tanzimat, Islahat, Meşrutiyet, Cumhuriyet aşamalarından geçemedi. Bize bağlı olsaydı onları da MODERN bir ülke haline getirebilirdik."

İKTİBAS

"Yunanistan 1830’da kurulmuş bir ülke ama hiçbir zaman devlet olamadı. Yunanistan’da kadastro yok; bu yoksa vergi toplayamazsınız. İkincisi, Almanya Başbakanı Merkel çok yetkin biri. Almanya’nın Yunanistan’a koştuğu şartlar arasında, bağımsız bir istatistik enstitüsünün kurulması da vardı. İstatistiğiniz yoksa, nasıl bir ekonomi politikası izleyeceksiniz? Yunanistan’ın yok! Üçüncüsü, Yunan Anayasası’nda “Armatörler ve Ortodoks Kilisesi vergi vermez” diyor. Yani Yunanistan’da parası olanlar vergi vermiyor. Onassis gibi milyarderler vergi vermiyor mesela! Hatta Yunanların günde 60 Euro çekebildikleri son krizde, bankalar kapanmadan 100 milyar Euro’nun yurtdışına çıktığı söylendi. Vergi vermemek için bu paraları kaçırdılar. Hiçbir bilinci, milli unsuru, devleti bile olmayan bir ülke Yunanistan. Uluslararası kapitalist düzende yaşıyor ama. Orada emeklilik yaşı 53, Fransa’da 68. "


 http://www.haberturk.com/polemik/haber/1116370-touraine-yunanistan-devlet-degil

Hiç yorum yok: