4 Temmuz 2016 Pazartesi

SURİYELİLER ESKİDEN OSMANLIYDI, VATANDAŞLIK HAKLARIDIR DİYENLERE

Osmanlıda nüfusun yarısı, bazı bölgelerde yarıdan fazlası Hıristiyandı. Bunların torunları bugün ulus devletlerde yaşıyorlar. Balkanlardan 5-10 milyon Bulgar, Sırp, Makedon, Yunanistan'dan 4 milyon Ortodoks Rum, dünyanın her yerinden 4-5 milyon Ermeni, İsrail'den 200 bin Yahudi gelip "Bizim atalarımız da Osmanlı. Biz de atalarımızın devleti Osmanlının mirasçısı TC.ye yerleşip vatandaşlık istiyoruz" dediklerinde ne yapacaksınız İslam kardeşliği dümeniyle kafaları bulanmış taife.

Sizin sabah akşam karalayıp durduğunuz Lozan Anlaşması aslında hiç de ulus devlet kurmamıştır. Köküne kadar din temelli bir anlaşmadır. O anlaşma sayesinde 1071'den itibaren Anadolu topraklarında İLK DEFA İslam nüfusu ezici üstünlüğünü sağlamıştır. Zavallı Hıristiyan Türkleri Yunanın kucağına atmış ama tek kelime Türkçe bilmeyen Arnavut, Boşnak, Torbeş gibi tebaayı din kardeşliği ekseninde Türkiye'ye kabul etmiştir. Buna rağmen Lozan'a karşı durmaya çağıranların büyük çoğunluğunun İslamcı olması izahı kabil olmayan bir çelişkidir.

Evet, çağırın gelsin Suriyeliler, vatandaş olsunlar. Açtığınız yoldan girmeye çalışan gayrimüslimleri durdurmaya gücünüz yetmez ama.

Hiç yorum yok: