7 Eylül 2015 Pazartesi

SAİD-İ NURSİ SELANİK’TE İTTİHAT TERAKKİ NAMINA NUTUK ÇEKERKEN….


Bilemiyorum bu resim daha önce hiç yayınlandı mı? Araştırmalarıma rağmen bir kayıt bulamadım. Eğer aksi vaki değilse ilk defa “Tarih Yazıları”nın değerli takipçilerine takdim ediyorum.

13 Nisan 1909’daki “31 Mart Ayaklanması”nın ardından Hareket Ordusu İstanbul’a girip Abdülhamid’i tahttan indirince Said-i Nursi de İttihat ve Terakki tarafından gönderildiği Selanik’te kalabalıklara bir nutuk irad etmişti. Buna dair bir fotoğraf. Net olmamakla birlikte maksat hasıl oluyor.

Resim Yazısı:

Selanik’de_Meşrutiyet’in rahnedar edildiği haber-i felaket-eserinin Selanik’de şâyi’ olması üzerine Talimhane Meydanı’nda icra edilen nümayiş_Talimhane Meydanı’na kurulan bir kürsi-i hitabet üzerine fudala-yı ulemâdan bir zât çıkıp nutuk irad ettiği sırada alınmıştır.


1 yorum:

Receb dedi ki...

Esselâmü aleyküm. Kıymetli çalışmalarınız için teşekkürler. Sitenizi bu mevzù' vesîlesiyle gördüm. Merâk ile ta'kìb ediyorum. Bedîüzzaman Hazretleri'nin bu nutuktan bir hafta önce İstanbul Sultanahmed Meydanı'nda îrâd ettiği nutuk var. Acabâ bununla ilgili evrak araştırması yaptınız mı? Bu nutukla alâkalı vesîkaya, fotoğrafa ulaşabilir ve paylaşırsanız memnûn olurum. Hayrlı çalışmalar.