9 Temmuz 2014 Çarşamba

GOEBBELS AİLESİNİN KADER ANI



Hitler’e toplam on beş defa suikast yapıldı. Sonuncusu Tom Cruise’ün “Operasyon Valkyrie” filminde birebir canlandırılmıştır. Hitler’in başkanlığındaki Savaş Divanı’nın toplandığı salona bombalı çanta bırakan Albay Claus von Stauffenberg, gerçekleştirdiği suikastin ardından Hitler’in öldüğünü zannederek, birlikte olduğu darbeci ekibin harekete geçmesini ve tüm Nazi önde gelenlerinin tutuklanmalarını emretti.

Naziler için işler kötüye gidiyordu. Kısa sürede darbeciler ilerleme kaydederek birçok yeri ele geçirdi. Hitler’in propaganda bakanı Goebbels kendini almaya geleceklerini de bildiğinden yanağının içine siyanür tüpünü koymuştu. Goebbels, Binbaşı Remer kendisini tutuklamaya geldiğinde ona Hitler’in ölmediğini söyleyip bir de telefonla görüştürünce Remer saf değiştirerek darbecileri tutuklamaya gitti. Goebbels de ağzından siyanürü çıkardı. Şartlar bir anda nasıl da değişebiliyor. Hayat her zaman sürprizlerini bir yerlerde saklıyor, karşımıza çıkardığında da “kaderimiz” oluyor!

Bu olayda da eğer Goebbels, Remer’i ikna edemediği takdirde intihar etseydi zararı kendine dokunacaktı. O vakit canını kurtardı ama sadece 10 ay sonra Hitler’in intiharının ertesi günü bir facia yaşandı. Karısı Magda önce altı çocuğunu zehirledi ve Goebbels de karısını öldürdükten sonra intihar etti.

(Goebbels Ailesi'ni mutlu günlerinde gösteren resim Vikipedi'den alınmıştır)




Hiç yorum yok: